Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości

Wydawnictwo:
Data publikacji:
Język:
polski
Liczba stron:
225
ISBN:
9788364645556

Lista linków

Tylko zalogowani użytkownicy mają dostęp do linków.

Zaloguj sięZałóż konto
Legimi PL
“David Wolfe ma ogromną wiedzę: w dziedzinie surowej żywności, zdrowego pożywienia i czekolady nie ma sobie równych”. -John Grey, autor Mężczyźni są z Marsa, kobiety z Wenus Superżywność to prawdziwy pokarm przyszłości! David Wolfe, guru surowej diety i pomysłodawca super zdrowej czekolady w wersji raw, stworzył błyskotliwy przegląd pysznych i pożywnych produktów, które wzmacniają zdrowie i przedłużają życie. Nie tylko opisuje zawarte w nich mikroelementy, ale podaje też realne korzyści, jakie płyną z włączenia tego typu jedzenia do swojej diety. Autor wskazuje cenne źródła czystych protein, witamin, minerałów, przeciwutleniaczy, enzymów i innych elementów odżywczej układanki. W zestawieniu znalazły się superfoods, które mogą poprawić m.in. wzrok, sprawność seksualną, regulować poziom hormonów, wzmacniać odporność i pomagać pokonać zły nastrój. Niezwykle cenny jest też obszerny opis właściwości produktów pochodzenia pszczelego: miodu, pyłku kwiatowego, pierzgi i propolisu. Kolejne rozdziały wzbogacają zachęcające, niebanalne,przepisy na bezglutenowe potrawy z superżywnością (np. czekoladowe tortille), a także rady, dzięki którym każdy z łatwością przemyci te skarby natury do codziennych posiłków. To obowiązkowa lektura dla wszystkich zainteresowanych najzdrowszym jedzeniem! “Każdy, kto jest gotowy do eksperymentowania z tego rodzaju jedzeniem może chwycić tę książkę i uzyskać pełny przegląd nie tylko tego, czym jest pożywienie, ale w jaki sposób można skutecznie włączyć do swojej diety… informacje w tej książce są absolutnie kompletne”. - organizacja Surowa Żywność “Right Now”
Legimi PL

Książki które Cię zainteresują:

Nasi użytkownicy czytali również: