Kuchnia survivalowa. Część 1

Wydawnictwo:
Data publikacji:
2017-07-10
Język:
polski
Liczba stron:
249
ISBN:
9788381030953

Lista linków

Tylko zalogowani użytkownicy mają dostęp do linków.

Zaloguj sięZałóż konto
Legimi PL

To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.

Niezwykły toolbook, który wyposażyliśmy w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia – najważniejszego środka w walce o przeżycie.

Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku.

Co zjeść w lesie? Jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni?

Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają!

Toolbook zawiera:

• prezentację technik gotowania w terenie (żar, dół ziemny, gotowanie kamieniami)

• przepisy kulinarne

• poradnik jak rozpalić ogień (łuk ogniowy, świder ręczny)

• opis gatunków drzew – jak i do czego je wykorzystać (rozpałka, podtrzymanie ognia, tworzenie żaru, wędzenie itd.)

• filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR udostępnione dzięki uprzejmości serwisu www. lesne-rzemioslo.pl

• mocny rzemień, linijkę calową i centymetrową

Książki które Cię zainteresują:

Nasi użytkownicy czytali również: