Kuchnia Obcej

Wydawnictwo:
Data publikacji:
2017-11-08
Język:
polski
Liczba stron:
167
ISBN:
9788380317222

Lista linków

Tylko zalogowani użytkownicy mają dostęp do linków.

Zaloguj sięZałóż konto
Legimi PL

Oficjalna książka kucharska dla miłośników sagi! Przedmowa Diany Gabaldon.

Niesamowita wyprawa Claire Beauchamp Randall z powojennej Anglii do osiemnastowiecznej Szkocji to uczta dla zmysłów, nie wyłączając smaku. Od owsianki Claire w zamku Leoch po wyszukaną pieczeń wołową podaną na jej pośpiesznym ślubie ze szkockim wojownikiem Jamiem Fraserem, od cygańskiego gulaszu po smażonego kurczaka, jej podróż jest pełna soczystych dań, które pobudzą apetyt nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Wyjątkowe potrawy przyrządzi Theresa CarleSanders, szefowa kuchni i założycielka OutlanderKitchen.com. Książka zawiera ponad sto przepisów, które opowiadają niewiarygodną historię Claire i Jamiego językiem smaków szkockich gór – i nie tylko. Przestrzegając żelaznych standardów Diany Gabaldon, CarleSanders dba o rzetelność źródeł i puszcza wodze fantazji, wykorzystując fabułę i postaci z książek, by tworzyć pyszne i nowatorskie przepisy oparte na regionalnych składnikach i tradycyjnych sposobach przyrządzania potraw.

Książki które Cię zainteresują:

Nasi użytkownicy czytali również: