Kuchnia hiszpańska

Wydawnictwo:
Data publikacji:
2011-05-15
Język:
polski
Liczba stron:
112
ISBN:
9788377720738

Lista linków

Tylko zalogowani użytkownicy mają dostęp do linków.

Zaloguj sięZałóż konto
Legimi PL

Kuchnia tego kraju bazuje na specjalnościach regionalnych. Wiele z nich jednak na trwałe zagościło na stołach w całym kraju. Tak stało się w XX wieku, kiedy to wraz z rozwojem transportu, ludzie masowo przemieszczali się, a wraz z nimi wiedza o regionalnych specjałach. Do dziś jednak w Hiszpanii można znaleźć wiele potraw, które są charakterystyczne właśnie dla regionów, w których się je podaje. Na wybrzeżu królują ryby i owoce morza podawane na tysiące sposobów. W głębi kraju na stołach najczęściej pojawiają się różnego rodzaju mięsa, a w górach rośliny strączkowe i wszechobecna jagnięcina.

Książki które Cię zainteresują:

Nasi użytkownicy czytali również: