Happy Food 2.0. Co jeść, by szczęśliwie żyć

Wydawnictwo:
Data publikacji:
2019-08-18
Język:
polski
Liczba stron:
267
ISBN:
9788380536517

Lista linków

Tylko zalogowani użytkownicy mają dostęp do linków.

Zaloguj sięZałóż konto
Legimi PL

50 pysznych dań kojących ciało i duszę!

Przyprawiające o zawrót głowy fakty!

Świadome odżywianie angażujące wszystkie zmysły!

Śmieciowe jedzenie pogarsza nasz stan psychiczny i szkodzi planecie. Przyczynia się do epidemii otyłości, cukrzycy, przewlekłych chorób jelit, astmy, alergii pokarmowych i nietolerancji glutenu. Nie ma czasu do stracenia. Trzeba działać!

Na szczęście istnieje takie jedzenie, które ma dobroczynny wpływ na naszą duszę, a także na środowisko, zrównoważoną produkcję żywności, dobro zwierząt oraz na nasze serce i resztę organizmu.

Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart dzielą się poradami, co jeść, żeby lepiej się czuć. Przekazują najnowszą wiedzę naukową, a dzięki masie smacznych przepisów podpowiadają, jak zastosować ją w praktyce. Przekonują, że poczucie szczęścia gwarantuje nam nie tylko to, co najsmaczniejsze, lecz także to, co wspiera zrównoważony rozwój środowiska. Od spożywanych przez nas posiłków zależy bowiem nie tylko nasze zdrowie, ale i kondycja planety.

To książka dla każdego, kto rozumie już, że ciało i umysł są ze sobą połączone oraz że dieta i flora bakteryjna mają w obu wypadkach decydujące znaczenie.

Jak bakterie jelitowe wpływają na uczucia?Czym jest żywienie spersonalizowane?Co daje mindful eating?Na czym polega psychobiotyczny kurs gotowania?

Czytaj, jedz i bądź szczęśliwy!

Książki które Cię zainteresują:

Nasi użytkownicy czytali również: